Pieniin herkkuhetkiin ja isoon nälkään

Haluatko herkutella yksin tai tarjota nautinnollisia makuelämyksiä ystävillesi? Tulit oikeaan paikkaan.
Reseptiemme avulla loihdit maistuvat alku-, pää- ja jälkiruuat herkkusuiden määrästä riippumatta.
Monista resepteistä saat gluteenittomia, kun korvaat vehnäjauhot erityisruokavaliojauhoilla.

 

 

Paljonko perunajauhoja?

Keittoihin 2-3 rkl / litra
Kastikkeisiin 1-2 rkl / litra
Kiisseleihin 4-5 rkl / litra
Marjapiirakoihin 2 rkl / 1 ½ marjalitraa (nesteen sitomiseen)

Suurustus

Koko nestemäärällä: Sekoita kylmä neste ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes keitos sakenee ja kiehahtaa.

Osalla nestemäärää: Sekoita kupissa perunajauhot ja pieni osa nestettä. Kiehauta muu neste ja nosta kattila levyltä.
Kaada perunajauhoseos kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kiehauta.

Leivonnassa

Perunajauhot sekoittuvat tasaisesti, kun sirottelet ne siivilän läpi.

1 dl = 70 g
1 dl = 7 ruokalusikallista
Annostele perunajauhot huolellisesti ja käytä tasamittoja.