From nature to plate

Munkkirinkelit 18 kpl

gluteeniton, maidoton

25 g   hiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl kardemummaa
1/2 dl perunahiutaleita
1 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
5 dl Sunnuntai Gluteenitonta jauhoseosta
100 g laktoositonta margariinia

Paistamiseen: öljyä
Pinnalle: sokeria  

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppuvaiheessa. Sekoita taikina tasaiseksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Anna taikinan levätä 15 minuuttia peitettynä.

2. Levitä leivontapöydälle öljyä. Jaa taikina 18 palaan ja muotoile ne öljytyillä käsillä pulliksi. Aseta pullat öljytylle leivinpaperille kohoamaan noin 10 minuutiksi. Tee kohonneesta pullasta rinkeli työntämällä kaksi sormea pullan läpi ja pyörittämällä rinkeli tasaiseksi. Öljytyillä käsillä taikinan käsittely on helpompaa.

 3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Laita öljy lämpiämään hyvissä ajoin, etteivät rinkelit ehdi kohota liikaa. Paista rinkelit öljyssä noin 1 min/puoli. Valuta rinkelit paistamisen jälkeen talouspaperin päällä ja kierittele sokerissa.