From nature to plate

Päärynätorttu

gluteeniton, laktoositon

Pohja:
150 g   laktoositonta margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl Sunnuntai Gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 isoa päärynää
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 rkl vettä
1 tl vanilliinisokeria

Voiteluun:
laktoositonta margariinia
kookoshiutaleita  

1. Valmista täyte. Kuutioi kuoritut päärynät ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana päärynöiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri jäähtyneeseen täytteeseen.

2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.

3. Ota taikinasta noin kolmannes erilleen koristelua varten. Voitele torttu- tai irtopohjavuoka (Ø 25 cm) margariinilla ja ripottele kookoshiutaleita vuoan sisäpintaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päärynäseos torttupohjalle. Pursota taikinasta koristeraidat ja paista torttu uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.