From nature to plate

Kuohkea kääretorttu

gluteeniton

Pohja:
1 1/2 dl sokeria
munaa
1 1/2 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kreemitäyte:
3 dl maitoa
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
1 keltuainen
100 g margariinia
2 dl appelsiinimarmeladia

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt levy sokeroidun leivinpaperin päälle.

2. Sekoita maito, sokeri, vanilliinisokeri, perunajauhot ja keltuainen kattilassa. Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen. Vaahdota pehmeä margariini ja lisää siihen kiisseliä vähitellen koko ajan sekoittaen.

3. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle marmeladi ja sen päälle vaniljakreemi. Rullaa levy leivinpaperin avulla. Laita valmis torttu hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.  

Vinkki! Voit tehdä vaihtoehtoisesti marjatäytteen.
Kiehauta kattilassa 1 dl vettä, 200 g pakastemarjasekoitusta ja 1 dl sokeria. Sekoita keskenään 2 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja ja 3 rkl kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan täytteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.