From nature to plate

Marjaleivokset 20 kpl

gluteeniton, laktoositon

Pohja:
100 g laktoositonta margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 1/2 dl Sunnuntai Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g pakastemarjasekoitusta (mustikka, musta- ja punaherukka, vadelma)
1 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
3-4 rkl sokeria
Pinnalle:
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

Paistamiseen:
20 alumiinista kertakäyttöistä leivosvuokaa
laktoositonta margariinia
kookoshiutaleita

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

2. Voitele leivosvuoat margariinilla ja ripottele kookoshiutaleita vuokien sisäpintaan. Jaa taikina lusikalla vuokiin. Kastele lusikka välillä kylmään veteen, niin taikina ei tartu. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita vähän sulaneiden marjojen joukkoon perunajauhot ja sokeri. Jaa täyte vuokiin.

4. Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia toiseksi alimmalla tasolla. Jäähdytä leivokset vuoissaan.

5. Valmista hyytelösokeriliemi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 2 minuuttia. Levitä liemi lusikalla jäähtyneiden leivosten pinnalle.