From nature to plate

Metsänkeijun mustikkainen 6–8 annosta

Pohja:
125 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria
Pinnalle:
200 g mustikoita (4 dl)

1. Sulata margariini. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt margariinisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (Ø 27 cm).

2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.