From nature to plate

Onnenmurun ananas-juustokakku uunipannullinen

Täyte:
2 prk ananasmurskaa (á 227/135 g)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
Muruseos:
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
3 1/2 dl sokeria
2 rkl vanilliinisokeria
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g margariinia
Pohja:
1/2 annosta muruseosta
1 muna
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia

1. Kaada ananasmurska siivilään valumaan. Sekoita tuorejuuston joukkoon munat ja sokerit. Lisää valunut ananas ja sekoita tasaiseksi.

2. Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä margariini ja nypi tasaiseksi muruksi.

3. Valmista pohja: Ota puolet muruseoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja piimä ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipannulle.

4. Levitä täyte taikinan päälle. Ripottele pinnalle jäljellä oleva muruseos. Paista 200 asteessa noin 20–25 minuuttia.