From nature to plate

Omenapuiston Brita  10:lle

gluteeniton

Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl mantelilastuja
Täyte:
2 omenaa kuutioituna (n. 4 dl)
1 limen raastettu kuori
n. 2 rkl limen mehua
1 dl sokeria
1 rkl vettä
1/4 tl jauhettua inkivääriä
2 dl kuohukermaa
1/2 tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina 35 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pieninä erinä ja vatkaa kunnes vaahto pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Levitä vaahto esipaistetulle taikinapohjalle. Ripota päälle mantelilastut. Paista vielä 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Kuutioi kuoritut omenat. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Laita omenakuutiot, kuoriraaste, mehu, sokeri, vesi ja inkivääri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes omenat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Lisää omenaseoksen joukkoon.

5. Puolita kakkupohja. Levitä jäähtynyt täyte kakun väliin hiukan ennen tarjoilua.