From nature to plate

Pekoni-sipulikeitto  4-5:lle

gluteeniton

1/2 purjosipuli (n. 150 g)
2 sipulia
25 g margariinia tai öljyä
1/2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
175 g pekonia
1 dl perunahiutaleita
2 tl kuivattua persiljaa
2 dl ruokakermaa
1 1/2 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 rkl vettä
1 tl suolaa

1. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia.

2. Kuutioi pekoni ja kypsennä se paistinpannulla.

3. Soseuta sipulit keitinliemeen sauvasekoittimella. Lisää joukkoon perunahiutaleet, persilja ja pekonikuutiot. Lisää kerma ja keitä noin 3 minuuttia.

4. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan keittoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.