From nature to plate

Lihapullat juureskastikkeella 16 kpl

gluteeniton, laktoositon

siirappia
1 1/2 dl vettä
1/2 dl Helmi-perunasuurimoita
1/2 dl perunahiutaleita
1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl jauhettua paprikaa
Juureskastike:
1 sipuli
2 rkl öljyä
90 g juuressuikaleita (pakaste)
1 1/2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl paprikajauhettta
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1 rkl
2 tl Kolmen Konstin perunajauhoja
1 rkl vettä

1. Lisää kylmään veteen perunasuurimot ja perunahiutaleet. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia.

2. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä pannulla. Lisää jauhelihan joukkoon muna, suola, mustapippuri, paprika ja kuullotetut sipulit. Sekoita massa hyvin, mutta älä vaivaa ettei rasva irtoa kulhon reunoille. Pyörittele massasta 16 lihapullaa. Paista uunissa 200 asteessa leivinpaperin päällä noin 25 minuuttia.

3. Valmista kastike. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa. Lisää juuressuikaleet, tomaattipyree ja paprikajauhe. Anna jäisten juuressuikaleiden sulaa hetki. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja mustapippuri. Keitä noin 10 minuuttia.

4. Lisää siirappi. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella ja kuumenna.

5. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Tarjoa lihapullien kera.