From nature to plate

Helmi-neliöt  12 kpl

1 pkt Lehtitaikinalevyjä (pakaste, 500 g)

Voiteluun: munaa
Pinnalle: seesamin- tai unikonsiemeniä  

1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt neliöiksi, voitele munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.

2. Valmista pinaatti- tai kananmunatäyte. Jaa täyte neliöiden keskelle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Pinaattitäyte:
1 dl Helmi-perunasuurimopuuroa
75 g pinaattia (pakaste)
1/2 sipuli
1 rkl margariinia
1/2 muna
  mustapippuria
  muskottipähkinää
  suolaa

Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pinaatti. Hauduta pinaattia ja hienonnettua sipulia öljyssä pannulla, kunnes pinaatin neste on haihtunut. Lisää puuro ja muna. Mausta täyte maun mukaan.

Kananmunatäyte:
1 dl Helmi-perunasuurimopuuroa
2 keitettyä munaa
1 rkl hienonnettua tilliä tai 1 tl kuivattua tilliä
1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai 1 tl kuivattua ruohosipulia
1/2 muna
  suolaa

Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä munat. Hienonna munat ja yhdistä täytteen ainekset.