From nature to plate

Pizzapitko 2 kpl

Täyte:
200 g jauhelihaa
1 dl hienonnettua sipulia
1 prk tomaattimurskaa valutettuna (400/240 g)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
  ripaus suolaa
Pohja:
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä

Pinnalle: paprikasuikaleita, juustoraastetta  

1. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Valuta tomaattimurska siivilässä ja lisää pannulle. Hauduta hetki. Lisää mausteet ja suola.

2. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja kauli palat 15 x 40 cm:n kokoisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle pellille. Käännä reunat (1 cm) sisäänpäin sormin painamalla.

3. Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Ripottele pinnalle paprikasuikaleita ja juustoraastetta. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.