From nature to plate

Nuppupiirakka   uunipellillinen

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Luomuperunajauhoja
1/2 dl vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g margariinia
1/2 dl vettä
Täyte:
450 g parsakaalia (pakaste)
200 g salaattijuustokuutioita
4 kananmunaa
2 prk smetanaa (à 120 g)
2 dl ruokakermaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 tl basilikaa
1/2 tl suolaa
1 dl juustoraastetta (50 g)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellin pohjalle ja reunoille.

2. Levitä parsanuput ja juustokuutiot taikinapohjalle. (Jos käytät tuoretta parsaa, kiehauta nuppuja suolavedessä muutama minuutti.)

3. Sekoita munien joukkoon smetana, ruokakerma ja mausteet. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele juusto pinnalle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.