From nature to plate

Juustoinen tomaattipiiras (6-8:lle)

gluteeniton, laktoositon

Pohja:
100 g pehmeää laktoositonta margariinia
2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl vettä
Täyte:
250 g fetakuutioita (1 prk)
250 g kirsikkatomaatteja (rasia)
100 g purjoa
1/2 ruukkua basilikaa
1,5 dl Helmi-suurimoita
1 dl maitoa
2 dl laktoositonta ruokakermaa
100 g mozzarella-juustoraastetta
1/2 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1/2 tl sitruunapippuria

Koristeluun 1/2 ruukua rucolaa

1. Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi ja painele taikina vedellä kostutetuin käsin voidellun piirakkavuoan (halk. noin 25 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Suikaloi purjo, kirsikkatomaatit ja basilika. Levitä kasvikset ja fetajuusto piirakkapohjan päälle.

3. Sekoita Helmi-suurimot, ¾ mozzarella-raasteesta sekä mausteet ruokakerman ja maidon joukkoon. Kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput mozzarella-raasteesta.

4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 -35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele valmis piirakka rucolalla.