From nature to plate

Kaalilaatikko á la Koskenlaskija  4–6:lle

gluteeniton, laktoositon

0,5 kg kaalia
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl kasvisliemijauhetta
1-2 sipulia
2 porkkanaa
400 g jauhelihaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
1/2 rkl jauhelihamaustetta
1,5 dl Helmi-suurimoita
75 g Valio Koskenlaskija Murennettua juustoa (1/2 pussia)
2 dl laktoositonta ruokakermaa
2 rkl kaprista
50 g juustoraastetta

1. Paloittele kaali ja raasta porkkanat. Hienonna sipuli.

2. Hauduta kaalia ja sipulia kasvisliemijauheella ja suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali pehmenee. Jätä neste kaalin joukkoon.

3. Ruskista jauheliha ja mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja jauhelihamausteella.

4. Laita kaali-sipuliseos ja porkkanaraaste voideltuun uunivuokaan. Yhdistä loput ainekset (jauheliha, kaprikset, Helmi-suurimot, Koskenlaskija sekä ruokakerma) ja lisää seos voideltuun uunivuokaan hyvin sekoittaen. Ripottele päälle juustoraastetta.

5. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti.