From nature to plate

USEIN KYSYTTYÄ 

1. Miksi Helmi-puuro ei onnistunut?
Puuron keitossa on ehdottoman tärkeää, että maito on kiehuvaa, kun sinne lisätään suurimot.
Jos maito ei kiehu, suurimot liukenevat ja puurosta tulee "liisterimäistä".

2. Miksi perunajauho ei sakeuta kiisseliä tai kiisseli jäähtyessään vettyy?
Paras tapa valmistaa kiisseli on kiehauttaa neste ja lisätä perunajauho pieneen nestemäärään
sekoitettuna. Lisäksi tulisi välttää kuuman kiisseliin liiallista sekoittamista.
Liiallinen sekoittaminen hajoittaa tärkkelysketjut, jolloin perunajauho menettää saostuskykynsä.

3. Minkä verran perunajauhossa ja Helmi-suurimoissa on resistenttiä tärkkelystä?
Perunajauhossa on n. 50 - 70 g/100 g ja suurimoissa n. 25 - 30 g/100 g. Kuummennettaessa 
resitentti tärkkelys häviää eli esim. jäähtyneessä kiisselissä sitä ei enää juurikaan ole.