From nature to plate

Porkkanakakku 10-15 hlöä

gluteeniton

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
5 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
150 g voita
250 g tomusokeria (4 dl)
200 g tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria

Koristeluun:
suklaata, sitruunamelissan lehtiä

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita jauhot, kaneli, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja porkkanaraaste. Lisää rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi.

3. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 26 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku.

4. Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja mausta vanilliinisokerilla.

5. Levitä kuorrutus porkkanakakun pinnalle ja reunoille. Koristele suklaalla ja sitruunamelissan lehdillä. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.